02. julij 2014

EC 2014 - Lavarone, Italija: Luc odličen 11 - Luc was great - placed on 11th place:-)

SLO: Nedelja 29.6. je bila zadnji tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v Italiji. Na prijavah je bilo 95 borzojev - od tega 45 samcev. Maksim in Luc sta bila edina slovenska predstavnika med borzoji. Maksim je štartal kot drugi, Luc pa kot 17 - skupaj v paru z Turgai's Jaltai-jem. Z odličnim hitrim štartom je plačal na prvem ovinku, kjer ga je odneslo izven idealne linije, čeprav je do konca proge sotekmovalca skoraj ujel. Jaltai je tek odlično opravil in vodil po prvem teku, Maksim in Luc pa sta si delila 28 mesto.


Priprava na štart - preparation for start
Borzoi males - European coursing championship Italy 2014:
1. European lure coursing winner for 2014 Mantsikka Syn of Kungur - owner Christiansen Lars - Goran, Sweden
2. Etchenko De Prjevalski owner Lantermoz, France
3. trubetskov Triumph owner: Smirnova Natalia, Russia
4. turgai's Jaltai owner: Elke Wittka, D
5.Jurajslij Biskupstwo owner: Agata Juszczyk, Poland
6. Razguljai Moroz owner: Sukhinin Denis, Russia
Borzoi females European Coursing Championship Italy 2014:
1. Dusha Ochotnika Mraja owner: Fislova Dagmar, CZ
2. razguljai Miledi owner: Orlova&Molev,Russia
3. Haryana Wolfskala owner: Carmen Statti, Germany
4. Mantsikka Go or Go Ahead owner: Flodin Eva, Sweden
5.Romashka's Eyla by Zoiboyz owner: Malota Ursula Germany
6. G'Durza-Chouranovna Du Domaine D'Lasnaia -Poliana owner: Mrazova Jana, SK
Drugi tek je bil za razliko od prvega, kjer je bila proga bolj odprta in hitra, postavljen v hrib - proga je bila bolj zaprta in tehnično zahtevna. Maksim je štartal kot 14 Luc pa kot 16. Maksim je zelo dobro opravim s progo, Luc pa je dan vse od sebe - vmes vklopil še akrobatske vložke- in z odličnim zaključkom požel glasen aplavz občinstva. Tudi sodniki so mu prisodili visoke ocene - tako, da je v skupni razvrstitvi poskočil kar za 17 mest, na skupno 11.mesto! Če gledamo samo točke drugega teka, pa je bil drugi najbolje ocenjeni samec. Maksim je svoj nastop končal na 28.mestu.

Ponosni smo na oba naša fanta, Darka tebi pa hvala za posnetke tekov !!

ENG: Sunday, June 29th was last day on European Lure Corsing Championship in Lavarone: It was 95 in catalogue - 45 males. Maksim and Luc were only Slovene borzois on start. Maksim start as second , Luc was on start in race 17 - together with Turgai's Jaltai. Luc was fast - even to fast so the first turn he need to go out of the field and he stayd behind. But he almost catch Jaltai at the end. jaltai was great in this race - finnished first run as 1st, while Maksim and Luc were together on 28th place.

Second run was more technical ( first one was more open )field. Maksim start as nr 14, and Luc as nr.16. Maksim was very good, but Luc gave all the best - from acrobatic elements to the perfect kill. He got applouse at the end and very high scores - so he jump for 17 places and finnished his first European Championship Lure Coursing at 11th place. Looking only 2nd run - he was second by points :-) Maksim finnished as 28th.

We are very proud on both our boys, and thank you Darka for videotaping Luc's runs!!!LUC FIRST RUN


LUC SECOND RUNNi komentarjev:

MOKRA ZABAVA NA COURSINGU - WET FUN ON COURSING

SLO: V soboto 25.08. so se 3 mušketirji iz D legla prvič preizkusili na coursingu. Bilo je mokro in zabavno. Dino in Duki sta se odlično o...